Woningruil

Woningruil is het ruilen van een woning tussen twee of meer huurders. U heeft toestemming van ons en de andere verhuurder nodig.

 • 1

  Ruilwoning vinden

  U zoekt zelf iemand die met u van woning wil ruilen.

  • U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van www.woningruil.nl. Hier biedt u uw woning gratis te ruil aan en bekijkt u woningruiladvertenties van anderen.
  • Bij ons op kantoor ligt een map met woningruiloproepjes om te bekijken. U kunt zelf ook een oproepje in die map doen door dit woningruilformulier in te vullen en in de betreffende map te doen bij onze balie (vergeet dan uw foto's niet bij te voegen).

 • 2

  Woningruil aanvragen

  U kunt de woningruil aanvragen door het online formulier in te vullen (voor beide partijen een apart formulier).

  Wij brengen vooraf per woning € 15 behandelingskosten in rekening. Als de woningruil doorgaat, vervallen € 15 verhuurkosten bij het afsluiten van de huurovereenkomst.

  Onze verhuurconsulenten beoordelen of uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Bij woningruil in de regio Utrecht gelden de volgende voorwaarden:

  Ook bij woningruil geldt dat voor een deel van onze woningen de huur aangepast wordt voor mensen die recht hebben op huurtoeslag. En het is soms mogelijk dat een woning toegankelijk is voor mensen met middeninkomens.

 • 3

  Na uw aanvraag

  Nadat de verhuurconsulent uw aanvraag heeft beoordeeld, neemt zij contact met u op. Een inspectie van de woning is ook onderdeel van het beoordelingsproces.

  Als de aanvraag is goedgekeurd, krijgen betrokken partijen een brief waarin staat dat wij akkoord gaan met de ruil. In de brief staat ook wat de nieuwe huurprijs is en wat er verder nodig is om de woningruil definitief te maken.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verhuurconsulenten via telefoonnummer (0346) 25 94 90.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden