65+ en kleiner wonen

Huurt u een woning van ons en wilt u kleiner gaan wonen? Dan krijgt u voorrang. En u krijgt eventueel ook een aantrekkelijke regeling voor uw nieuwe huurprijs. In beide gemeenten loopt een pilot.

Doorstroming bevorderen

De woningmarkt zit op slot. De gemiddelde inschrijfduur is bijna tien jaar. Dit komt voor een deel doordat er te weinig doorstroming is. Huurders van een sociale huurwoning verhuizen niet snel en niet vaak. Hierdoor hebben ook starters minder kans op een woning. Bent u een tevreden huurder, dan willen we dat graag zo houden. U hoeft absoluut niet te verhuizen. Toch zijn er wellicht ook huurders die wel willen verhuizen, maar dit niet doen. Soms uit angst voor een hogere huur. Om u een handje te helpen lopen er in beide gemeenten waar wij woningen verhuren pilots:

Van groot naar beter in Stichtse Vecht

De woningcorporaties in de regio Utrecht hebben onderling afgesproken om een aantrekkelijke regeling voor de nieuwe huurprijs aan te bieden wanneer huurders kleiner gaan wonen. Uw nieuwe netto huurprijs wordt maximaal € 50 hoger dan wat u nu betaalt aan netto huur. Alle corporaties in de regio doen mee. Dus de afspraak geldt ook als u naar een andere corporatie verhuist. Hoe dit precies werkt, leest u op de website van WoningNet.

Collega-corporatie Bo-Ex maakte de infographic voor regio Utrecht

Woonsubsidie in Wijdemeren

Eenzelfde soort regeling is er voor huurders van 65 jaar en ouder in Wijdemeren. Meer informatie en aanvragen via de gemeente.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden