Vacatures Contact

Zonnepanelen

Samen werken aan duurzaam wonen

Het investeren in zonnepanelen op de daken van huurwoningen past goed binnen onze organisatiedoelstellingen. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt duurzame energie opgewekt. Het rendement van de zonnepanelen komt ten gunste van de huurder, waardoor de woningen betaalbaarder worden.

De investering in zonnepanelen wordt door Vecht en Omstreken gedaan en aan de betreffende huurder doorberekend in de servicekosten. De maandelijkse kosten voor de huurder zijn lager dan de maandelijkse opbrengsten.

De huurder is zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de zonnepanelen. Zonnepanelen hoeven door hun zelfreinigende vermogen echter niet vaak schoongemaakt te worden.

Plaatsen van panelen op projectbasis

Vecht en Omstreken plaatst de zonnepanelen projectmatig. Dit doen we om de investeringskosten te drukken; hoe meer we inkopen, hoe lager de gemiddelde prijs. Daarnaast wil Vecht en Omstreken het plaatsen van zonnepanelen zo efficiënt mogelijk uitvoeren om nu en in de toekomst kosten te besparen. We doen vooraf gedegen onderzoek naar hoe het meeste rendement behaald kan worden.

Voor de plaatsing van de zonnepanelen zijn we een samenwerking aangegaan met Tenten Solar: een ervaren partij die jaarlijks duizenden woningen en bedrijfspanden voorziet van zonnepanelen.

Als we een gebouw of blok woningen hebben aangemerkt voor het plaatsen van zonnepanelen, informeren wij de betreffende bewoners hierover.