Vacatures Contact

Signalering

Wij verhuren en onderhouden woningen. En wij doen ons best om huurders zo fijn mogelijk te laten wonen. We komen ook wel eens huurders tegen die problemen veroorzaken. Dat is vaak vervelend voor de buren, maar vaak ook voor de persoon zelf. Daarom helpen we zo goed mogelijk alle mensen in zo’n situatie, om ervoor te zorgen dat we een oplossing vinden voor huurder en voor buren. Zo kunnen we jaarlijks vele huisuitzettingen voorkomen.

Signalering

Maar helaas is uitzetting niet altijd te voorkomen. Soms zijn de problemen te groot of is de overtreding te ernstig. Denk aan bijvoorbeeld hennepteelt in de woning, illegale onderverhuur of ernstige overlast voor omwonenden. In zo’n geval start de corporatie een ontruimingsprocedure: we moeten de huurder het huis uitzetten. 

We willen dan zorgen dat deze huurder niet weer problemen veroorzaakt. Daarom wordt de huurder op een signaleringslijst geplaatst. Dit betekent dat de huurder voor een bepaalde periode (één tot vijf jaar) niet kan reageren op sociale huurwoningen die worden aangeboden via WoningNet regio Utrecht. De huurder ontvangt altijd een bevestiging wanneer hij of zij op de signaleringslijst komt te staan.

Heldere afspraken

De corporaties in de regio Utrecht hebben afspraken over de signaleringslijst vastgelegd in een protocol. Dit is een document met afspraken over hoe we de signaleringslijst gebruiken. Dit protocol is goedgekeurd door de Autoriteit persoonsgegevens. Dit betekent dat we zorgvuldig omgaan met uw gegevens en deze gegevens goed beveiligen. Ook staat in het protocol in welke gevallen wij een huurder op de signaleringslijst plaatsen. Dit doen we niet zomaar. Dat doen we volgens strenge regels. Daarnaast kan de huurder bezwaar maken tegen de signalering.

Het volledige protocol is na te lezen op de website van de Autoriteit persoonsgegevens.