Vacatures Contact

Huurdersonderhoud

U huurt een woning. Het meeste onderhoud wordt uitgevoerd door Vecht en Omstreken. Toch bent u ook zelf verantwoordelijk voor een aantal kleine werkzaamheden. Wij noemen dit huurdersonderhoud.

Wat valt er precies onder huurdersonderhoud

Dat u als huurder in de woning zelf moet schilderen en behangen en uw tuin verzorgen, is meestal wel bekend. Maar dat ook kleine, dagelijkse reparaties voor uw rekening zijn, is minder bekend. Toch is dit wettelijk vastgelegd. Denk bij huurdersonderhoud aan:

  • reparatie van hang- en sluitwerk aan binnendeuren
  • ontstoppen van het riool
  • onderhoud en herstel van toiletbrillen, stortbakken en vlotters
  • onderhoud en reparatie van douchekop en glijstang
  • aanbrengen van tochtstrips

Deze opsomming is niet volledig. Op onze website vindt u een uitgebreid overzicht voor huurdersonderhoud en tips hoe u de reparaties zelf kunt uitvoeren (klushulp).

Ongedierte

Een bijzonder punt is ongediertebestrijding. Als huurder bent u verplicht ongedierte te voorkomen en bestrijden. Bijvoorbeeld bij muizen of wespennesten. Het kan zijn dat u voor eigen rekening vakmensen moet inschakelen. 

Serviceabonnement

Binnenkort bieden we u een serviceabonnement aan. Daarmee laat u bepaalde reparaties en onderhoud, die normaal onder het huurdersonderhoud vallen, door onze aannemers uitvoeren. Houd hiervoor onze berichtgeving in de gaten.

Wist u dat wij ook services aanbieden voor het schoonmaken van uw dakgoten en het ontstoppen van uw riool?