Vacatures Contact

Energie besparen

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Het kabinet heeft besloten om de stijging gedeeltelijk te compenseren via de energiebelastingen. Voor huishoudens op of net boven het sociaal minimum is een extra tegemoetkoming aangekondigd. Vanaf 1 juli 2022 daalt de btw op energie (stroom en gas) van 21% naar 9%. Daarmee bespaart u bij een gemiddeld verbruik tot eind 2022 ongeveer € 140 op de energierekening.

Vergelijk uw energiekosten

Een gemiddeld huishouden is jaarlijks (in 2021) zo’n € 1.600 kwijt aan gas en elektriciteit. Door over te stappen, kunt u besparen op deze kostenpost. Gebruik hiervoor de diverse vergelijkingswebsites. Door de sterke prijsstijgingen is het momenteel heel lastig een goed aanbod te krijgen. Normaal loont het zeker de moeite om jaarlijks de overstap naar een andere energieleverancier te heroverwegen. Maar nu is het afwachten tot de energiemarkt weer genormaliseerd is. 

Verbruik minder energie

Door zuiniger met energie om te gaan kunt u besparen op uw woonlasten. U vindt bruikbare tips op www.milieucentraal.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor een nieuwsbrief met besparingstips.