Vacatures Contact

Verkoop huurwoning

We verkopen een aantal woningen per jaar. We hebben vooraf woningen geselecteerd die voor verkoop geschikt zijn. Het gaat om woningen die, om wat voor reden dan ook, minder goed passen in ons aanbod aan sociale huurwoningen. Deze woningen verkopen we als ze leeg komen. De opbrengsten van de verkoop gebruiken we om bijvoorbeeld nieuwbouw- of renovatieprojecten te financieren. Het aantal woningen dat wij per jaar verkopen, wordt in overleg met de gemeente vastgesteld in de prestatieafspraken.

Verkoop met voorrang voor huurders

  • Wij adverteren deze verkoopwoningen op de vrije markt via een makelaar. Het aanbod is ook altijd zichtbaar via onze website en facebook.
  • Zowel huurders als niet-huurders van ons kunnen reageren en bieden.
  • De huurder wiens bod op minder dan 1% van het hoogste (markt)bod afzit, krijgt als eerste het recht de woning te kopen.

In het geval dat twee of meer huurders met hetzelfde bod in aanmerking komen voor de koop, krijgt de huurder met de langste woonduur voorrang.

Lijst met belangstellenden

Heeft u interesse in het kopen van een voormalige huurwoning? Stuur ons een bericht om u aan te melden als belangstellende. U ontvangt dan bericht van ons, als er een woning in de verkoop komt.

Verkoop zittende huurder

Als uw woning deel uitmaakt van ons verkoopprogramma kunt u als zittende huurder uw woning kopen tegen taxatiewaarde. Hiervoor moet uw woning getaxeerd worden. De kosten van deze taxatie zijn voor Vecht en Omstreken als de koop doorgaat. Ziet u op enig moment van de koop af, dan betaalt u de taxatiekosten. Wilt u weten of uw woning deel uitmaakt van ons verkoopprogramma? Neemt u dan contact met ons op.

Contactformulier