Vacatures Contact

Mag ik een laadpaal plaatsen voor mijn elektrische auto?

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden. We willen daarom graag faciliteren dat onze huurders hun elektrische auto kunnen opladen (dicht)bij huis. Hiervoor hanteren wij een aantal uitgangspunten:

  1. Parkeert u op straat? Dan is de gemeente verantwoordelijk voor het plaatsen van een laadpaal. Wij nemen dit mee in de prestatieafspraken. Samen met de gemeente bekijken we bij welke woningen er laadpunten wenselijk zijn. Op de website van de gemeente Stichtse Vecht kunt u een oplaadpunt voor elektrisch voertuig aanvragen.
  2. Parkeert u op het terrein van uw eengezinswoning? Dan vraagt u bij ons toestemming om zelf een laadpunt te plaatsen via onderstaande button. Zie hiervoor ook de kluswijzer laadpunt eengezinswoning.
  3. Woont u in een complex waar de parkeergarage van Vecht en Omstreken is? Dan zijn er twee opties:
  • Er is nog geen loze leiding gelegd. Dan kunt u helaas op dit moment nog niet laden bij de woning. Brandveilig laden kan pas wanneer de garage eerst in zijn geheel is aangepast. Dat doen we zodra het complex op de planning staat voor renovatie. Tot die tijd kunt u gebruik maken van de openbare laadpunten van de gemeente Stichtse Vecht.
  • Zijn er al loze leidingen aangebracht? Dan wordt er in overleg met u gekeken hoe en in wiens eigendom het laadpunt wordt aangelegd. U dient dan de aanvraag bij ons in via onderstaande button.

 

Toestemming voor plaatsen laadpaal aanvragen (ZAV)