Vacatures Contact

Tuinonderhoud

Uw tuin is het visitekaartje van uw huurhuis. En dat niet alleen: goed onderhouden tuinen geven uw buurt een prettige uitstraling. Het zegt iets over de leefbaarheid. Als huurder bent u samen met uw buren verantwoordelijk voor de woonomgeving. Daarom is het onderhoud van uw tuin een must. Een niet goed onderhouden tuin zorgt vaak voor ergernis in de buurt. Daarom zijn wij altijd alert als we in de buurt zijn en geven we graag advies over wat we onder een verzorgde tuin verstaan en wat niet. Waar dat nodig is, gaan we in gesprek met bewoners om overlast tegen te gaan. Hier leest u onze brochure over tuinonderhoud.

Een groene tuin 

Steeds vaker zien wij tuinen die volledig bestraat zijn. Misschien gemakkelijk in onderhoud, maar door de klimaatverandering en steeds fellere regenbuien zorgt dit voor veel wateroverlast. Daarom adviseren wij een groene tuin met gras en planten; deze zorgt ervoor dat het water sneller wordt opgenomen. 

Vergeet achterpaden en brandgangen niet

De brandgang achter uw woning kunt u beschouwen als een verlengstuk van uw tuin. U bent verantwoordelijk voor het onderhoud van de brandgang die aansluit aan uw tuin. Het is ook uw vluchtweg bij eventuele calamiteiten.

  • Verwijder het onkruid uit de brandgang.
  • Gebruik de brandgang niet als verzamelplaats voor afval of grof vuil.
  • De brandgang is geen opslagplaats, ook niet voor containers.
  • Breng frituurvet of olie naar het milieustation, giet het niet in de putjes in de brandgang.

Bij brand of ongelukken, gebruikt de brandweer deze paden om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Het is dus voor ieders veiligheid heel belangrijk dat deze paden goed onderhouden worden.