Vacatures Contact

Welke regels zijn er bij woningruil?

Inspectie

Nadat we akkoord zijn met de woningruilaanvraag op basis van de ingeleverde gegevens maken we een afspraak voor inspectie van de woningen. Bij deze inspectie wordt net als bij een reguliere opgezegde woning gekeken naar staat van de woning, eventuele ZAV’s en wat er eventueel ter overname aangeboden kan worden aan de nieuwe huurder.

Afwijzing op technische staat

Bij woningruil ruil je van woning in de staat waarin de woning verkeert. We voeren geen mutatiewerkzaamheden uit. Dus als de technische staat van de woning onvoldoende is voor oplevering aan een nieuwe huurder is de woning niet geschikt voor woningruil en wijzen wij de aanvraag af.

Andere verhuurder

Bij een woningruilaanvraag met een huurwoning van een andere verhuurder behandelen wij alleen de aanvraag van de partij die naar onze woning toe wilt verhuizen. Nadat wij akkoord zijn wachten wij ook af of de andere partij ook akkoord gaat met de woningruilaanvraag. Mogelijk hanteert deze andere voorwaarden.

ZAV

Heeft u veranderingen aangebracht in de woning? Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) die bij ons bekend zijn, technisch in orde zijn en volgens afspraak zijn uitgevoerd, mogen blijven.

Overnames

Eventuele stoffering mag worden overgenomen door de nieuwe huurder. Deze overnames worden vastgelegd door beide partijen. Zaken die niet worden overgenomen moeten worden verwijderd.

Huurprijs

De huurprijs wordt geactualiseerd naar de huidige situatie. Beide partijen vernemen vooraf wat de nieuwe huurprijs van de nieuwe woning wordt. Nadat wij akkoord zijn met de woningruil is de beslissing aan de aanvragers of de woningruil doorgaat. Dan worden de huuropzeggingen in gang gezet met inachtneming van de opzegtermijn.

Huurovereenkomst

We maken een afspraak voor het ondertekenen van de nieuwe huurovereenkomst(en). U gaat de nieuwe woning voor minimaal één jaar bewonen. Dit wordt ook in de huurovereenkomst opgenomen.

Sleuteloverdracht

Beide partijen regelen onderling de sleuteloverdracht.