Welke soorten toestemming zijn er voor wijzigingen in de woning?

U ontvangt een schriftelijke reactie van ons. Daarin staat of wij uw aanvraag goedkeuren en onder welke voorwaarden wij dat doen. Er zijn drie mogelijkheden:

1. Permanente toestemming

U krijgt zonder meer toestemming om de verandering aan te brengen en deze mag blijven zitten als u de woning verlaat. Uiteraard geldt hierbij de voorwaarde dat de door u aangebrachte voorziening onbeschadigd is, dat u deze goed heeft (laten) onderhouden en dat deze schoon is.

2. Tijdelijke toestemming

U mag de voorziening aanbrengen, maar u verwijdert deze weer als u gaat verhuizen. Wij geven tijdelijke toestemming om een verandering aan te brengen als de verhuurbaarheid geschaad wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij luxe voorzieningen. Bij mutatie van de woning worden wij namelijk automatisch eigenaar van de verandering en wij zijn vervolgens verplicht deze te onderhouden. Dat betekent meestal dat wij de huurprijs moeten verhogen om het onderhoud te kunnen betalen. Dat past niet in ons beleid, omdat wij onze woningen betaalbaar willen houden voor mensen met een smalle beurs.

Voor de tijdelijke en de permanente toestemming geldt dat we aanvullende voorwaarden kunnen stellen aan het gebruik van de voorziening. De aanvullende voorwaarden leggen we altijd vast in onze schriftelijke reactie op uw aanvraag.

3. Geen toestemming

U krijgt geen toestemming om de voorziening aan te brengen. Heeft u de verandering toch aangebracht? Dan vragen wij u deze te verwijderen. Doet u dat niet, dan doen wij het. Wij brengen u in dat geval de kosten van het verwijderen in rekening.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden