over ons Nieuws Laatste nieuws

Het Achtererf: nieuwe sociale huurwoningen in Loosdrecht

Leestijd: 2 min

Goed nieuws voor woningzoekenden in Loosdrecht! Op Het Achtererf worden 36 nieuwe woningen gerealiseerd. Daarvan nemen wij 18 appartementen over die we gaan verhuren voor een sociale huurprijs.

Nieuwbouwplan

Het Achtererf komt tussen de Nieuw-Loosdrechtsedijk en de wijk Hallinckveld. Er komen 18 grondgebonden woningen (vrijstaande woningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen) en 18 duurzame, betaalbare appartementen. Projectontwikkelaar JeeGee Vastgoed uit Loosdrecht heeft het nieuwbouwplan ontwikkeld. Als alle procedures goed verlopen, kunnen we de 18 appartementen vanaf 2026 verhuren.

Groene woonwijk

Bij de inrichting wordt veel aandacht besteed aan de natuur. Door het plaatsen van diverse soorten bomen en planten en de ruime opzet van het openbare gebied, wordt dit een plek om met veel plezier te wonen. De woonwijk wordt via een nieuwe weg aangesloten op de Tjalk. De fiets- en wandelpaden krijgen een ontsluiting naar de Nieuw-Loosdrechtsedijk.

Uitbreiding in Loosdrecht

Stefan van Merkerk, asset manager van Vecht en Omstreken: “Ik ben blij dat we nu ook in Loosdrecht nieuwe woningen gaan bouwen. We zijn het aanbod aan sociale huurwoningen in al onze dorpen aan het uitbreiden. En dat is hard nodig, want de wachttijden voor een woning zijn lang.”

Johan Zijtveld, directeur/eigenaar JeeGee Vastgoed: “Onze missie als lokale projectontwikkelaar is om (betaalbare) woningen voor verschillende doelgroepen te realiseren. Dit is belangrijk voor het behoud en versterken van de leefbaarheid in de gemeente Wijdemeren.”