Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Wintertips voor goed onderhoud van uw woning

Leestijd: 2 min

De winter staat voor de deur. We geven u graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat u comfortabel de winter doorkomt en uw woning in goede staat blijft.

Bomen en bladeren

Houd uw dakgoten en afvoerpijpen vrij. Zij kunnen verstopt raken door afgevallen blaadjes. Eventueel kunt u een rooster of filter aanbrengen, waarmee u voorkomt dat de blaadjes in de afvoerleidingen terechtkomen. Wist u dat we een dakgotenservice aanbieden?

Inspecteer bomen die over uw huis hangen of in de buurt staan. Door herfst- of winterstormen zouden takken kunnen afbreken, waardoor uw dak of huis beschadigd kan raken. Takken van coniferen kunnen veel sneeuw opvangen en hierdoor zwaar doorbuigen en breken.

Waterleidingen

Maak de waterleidingen buiten leeg en sluit ze af vóór de eerste vorst. Isoleer de leidingen binnen en buiten uw woning.

Verwarming

Controleer of de druk van de ketel goed is en zorg dat alle radiatoren open zijn. Vergeet niet uw radiatoren te ontluchten.

CO-vergiftiging

Controleer uw rookdetectors of CO-detectoren (koolstofmonoxide) en kijk na of de batterijen vervangen moeten worden.

Verse lucht

Ventileer uw woning regelmatig, ook bij koud weer. Een woning waarin de lucht regelmatig ververst wordt, is beter voor de gezondheid. Het is ook gemakkelijker om uw woning te verwarmen als de lucht zuiver en minder vochtig is. Lees hier meer over het ventileren van uw woning

Inbraken

Omdat het vroeg donker is, worden er meer inbraken gepleegd. Sluit uw woning goed af wanneer u niet thuis bent en laat kostbare voorwerpen niet zichtbaar in huis liggen.

Toegang tot de woning

Zorg dat u over een kleine voorraad zout beschikt om de toegang tot uw huis (en het voetpad) vrij te maken, indien u verrast wordt door de eerste sneeuwval.

Wij wensen u veilige en gezellige wintermaanden!