Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Voortgang Hortense Kwartier

Leestijd: 1 min

De bouw van de woningen aan het Hortense Kwartier in Breukelen vordert goed. We kunnen niet wachten tot we acht nieuwe sociale huurwoningen kunnen verhuren.

Nieuwe wijk langs het kanaal

Het Hortense Kwartier bestaat straks uit negentien koopwoningen en acht huurwoningen. Alle woningen zijn energieneutraal. Lopende over het bouwterrein ontstaat de indruk van een leuk hofje met ruime, statige woningen en een prachtige bouwstijl.

Planning

We krijgen de acht huurwoningen turnkey opgeleverd. Dat betekent dat we de woningen vrijwel direct kunnen verhuren aan de eerste bewoners. Zodra we een definitieve datum weten, zetten we de woningen op WoningNet. Woningzoekenden kunnen zoals gewoonlijk reageren via WoningNet.

Volgens de aannemer kunnen we de woningen rond januari 2021 gaan verhuren.

Hortense, vergeten koningin van Holland

Wie is toch die Hortense waar de wijk naar vernoemd is? Zij was een stiefdochter van Napoleon Bonaparte en werd uitgehuwelijkt aan zijn broer. Toen hij op last van Napoleon de opdracht kreeg om het veroverde Holland te gaan besturen, ging Hortense mee. Zij verbleef slechts een jaar in Holland (1806-1807). Toch kan zij formeel beschouwd worden als de eerste koningin van Holland.