Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Van Groot naar Beter

Leestijd: 2 min

Woningcorporaties in de regio Utrecht hebben onderling afgesproken een aantrekkelijke regeling te bieden voor huurders die kleiner gaan wonen. De heer Van Loenen maakte hier gebruik van en vertelt over zijn ervaringen.

Geen verhuiswens

Samen met zijn vrouw woonde de heer Van Loenen jarenlang naar tevredenheid in een eengezinswoning van Vecht en Omstreken. Toen zijn vrouw een paar jaar geleden overleed, kwam het niet in hem op te verhuizen naar een kleinere woning. Omdat de woning nooit gerenoveerd was, bleef de huur heel laag. Een andere woning zou een enorme huurverhoging betekenen. En andere huurwoningen leken ook gewoon niet zo aantrekkelijk. “Ik zag een foto van de entree van mijn huidige woning en ik dacht dat ik daar echt niet wilde wonen. Tot ik op bezoek ging bij een kennis in hetzelfde complex. Het leek toch wel leuk en er stond een woning leeg...”

Mogelijkheden

De heer Van Loenen ging online op zoek naar informatie en kwam uit bij de regeling Van groot naar beter. De mogelijkheden hiervan maakte de verhuizing opeens een stuk aantrekkelijker vanwege de beperkte huursprong (maximaal € 50). “Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Ik had inmiddels een inschrijfduur van 38 jaar, ook al was ik niet echt van plan te verhuizen. Ik was net op tijd met mijn reactie en ik was de eerste kandidaat. Het ging allemaal heel snel. En ik ben er heel blij mee.”

Blije bewoner

Nu hij een half jaar in zijn nieuwe woning woont, vertelt de heer Van Loenen enthousiast: “Ik woon hier ideaal, voel me echt verwend. De woning is netjes opgeknapt en alles is gelijkvloers. Mensen vragen me wel eens hoe ik aan deze woning ben gekomen. Soms komen dingen gewoon op je pad, zeg ik dan.”

Wilt u meer weten over de regeling Van Groot naar Beter? Lees dan hier verder