Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Ruim 200 huurders krijgen gemiddeld € 47 huurverlaging

Leestijd: 2 min

Zoals eerder door ons aangekondigd gelden er in 2021 regels waardoor u mogelijk in aanmerking komt voor een huurverlaging. Deze huurverlaging is eenmalig en geldt voor huurders met een laag inkomen en een te hoge huur. Of u mogelijk in aanmerking komt voor deze huurverlaging leest u hier.

Wij hebben inmiddels een uitvraag gedaan bij de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft  aangegeven welke huurders met een hoge huur in aanmerking komen voor een eenmalige huurverlaging. Wij gaan 214 huurders een huurverlaging geven. Gemiddeld bedraagt de huurverlaging € 47 per maand. De huurverlaging varieert per huurder tussen € 0,77 en € 108. De huurders die in aanmerking komen voor deze huurverlaging krijgen van ons een bericht voor 1 april. De huurverlaging gaat in op 1 mei 2021.

Geen brief ontvangen en denkt u toch in aanmerking te komen?

De Belastingdienst kon voor een aantal adressen geen gegevens aanleveren. Is uw inkomen over 2019 lager dan de inkomensgrens uit de tabel en uw huur hoger dan de aftoppingsgrens? Dan kunt u alsnog een verzoek doen voor huurverlaging. Hiervoor heeft u nodig: BRP van de gemeente waarop de samenstelling van uw huishouden staat en inkomensverklaring 2019 van de Belastingdienst voor alle ingeschreven personen op het adres.

Als u van ons geen voorstel voor huurverlaging heeft ontvangen vóór 1 april en uw inkomen is na 2019 gedaald, dan komt u dit jaar mogelijk toch in aanmerking voor een huurverlaging. Uw inkomensdaling moet dan tenminste zes maanden duren op het moment dat u het verzoek tot huurverlaging doet. Of u in aanmerking komt voor een verzoek tot huurverlaging leest u hier.