Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Onderhoudsproject L-flats: wat vinden de huurders ervan?

Leestijd: 3 min

We startten in 2019 met een grootschalig project om vier gebouwen met 153 appartementen aan de Schepersweg in Breukelen, de zogenaamde L-fats, te verbeteren en verduurzamen. De appartementen worden energiezuiniger en blijven geschikt voor toekomstige generaties. Bouwbedrijf Van Wijnen voert de werkzaamheden uit en informeert bewoners over planning en voortgang.

Verbetering woongenot

Door kozijnen vervangen, asbest saneren, zonnepanelen plaatsen, mechanische ventilatie toevoegen en onder voorwaarden aanbieden van renovatie in badkamer en keuken worden de appartementen comfortabeler en duurzamer. Ook de buitenzijde van de woongebouwen wordt mooier door nieuwe hekwerken en een vernieuwde entree. Eén van de doelstellingen van het project is het woongenot van onze huurders vergroten. Wat vinden zij daar zelf van?

Eindelijk opgeknapt

Chef-kok Michel van Elven woont inmiddels al twintig jaar in een van de L-flats aan de Schepersweg. En dat bevalt hem prima. “Aardige mensen en redelijk nette buurt,” vertelt Michel. Het afgelopen jaar werd zijn woning gerenoveerd. “Toen bekend werd dat jullie dit project gingen uitvoeren, dacht ik eindelijk! Want het was wel hard nodig de woningen op te knappen.”

Hoe heeft Michel de werkzaamheden in zijn woning ervaren? “Het viel behoorlijk tegen, vooral vanwege de herrie. Maar dat hoort erbij. Contact met het bouwbedrijf was meer dan plezierig. Ze werkten heel netjes en waren superattent. Veer in de kont ook van Michel, de opzichter. Tegen bewoners waar de werkzaamheden nog worden uitgevoerd, zeg ik: ‘Even door de zure appel heen bijten, want het is de moeite waard!’ Het resultaat is prachtig. De werkzaamheden in mijn woning zijn nog niet helemaal afgerond. Een stuk van het plafond in de huiskamer is naar beneden gekomen en er is een lichte lekkage in de gang. Maar daar wordt aan gewerkt. En er komt nog een nieuw keukenblok. Tot nu toe ben ik er erg blij mee.”

Opzien tegen werkzaamheden

De familie Peters woont inmiddels al 36 jaar in een appartement aan de Schepersweg. Zij hebben samen de kinderen opgevoed en die zijn inmiddels uit huis. “We wonen hier met veel plezier. Alles is gelijkvloers, de ruimte is fijn. Het comfort van de woning en de lift (als die het doet) is prettig,” vertelt de familie Peters.

“We zagen wel op tegen de werkzaamheden. Vooral ook tegen de herrie. Binnen in de woning ging het redelijk. Maar om de flat heen viel de overlast van geluid en troep echt tegen. En dat heeft voor ons gevoel lang geduurd. Het resultaat is mooi. De werkzaamheden zijn alleen nog niet helemaal klaar. Met name de entree moet nog opgeknapt worden.”

Heeft deze huurder tips voor de woningbouwvereniging? “Ja, de rommel rond de flat kon veel sneller opgeruimd worden. En het afronden van kleine dingen bleef bij andere huurders nog wel eens lang uit. Ondanks een mooi resultaat was het best afzien. De eerste flat was ‘proefkonijn’ en alle werkzaamheden begonnen tegelijkertijd. Dat loopt bij de overige flats waarschijnlijk beter.”