Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Nieuwe vloer voor huurder aan de Van Lyndenlaan

Leestijd: 2 min

De familie Pezuk woont sinds 2005 aan de Van Lyndenlaan in Loenen aan de Vecht. Vanwege een probleem met de vloer in de woning werden zij geconfronteerd met een ingrijpende vloerrenovatie.

Vloer verzakt

“De plinten van mijn vorige laminaat waren al een tijdje losgekomen. Later merkte ik dat de vloer ook niet meer recht was. Toen ik mijn hoekbank opschoof, kwam ik tot de ontdekking dat de vloer in die hoek wel tien centimeter was ingezakt. Daarna heb ik meteen contact opgenomen met Vecht en Omstreken.”

Investering € 33.000

Onze opzichter Edgar van Wijk legt uit wat het probleem was. “Vanwege een relatief zachte fundering, was er sprake van optrekkend vocht en schimmelvorming in deze woning. De vloerdelen waren rot door het vocht. Dat vroeg om een rigoureuze ingreep om de problemen op te lossen.

We hebben een enorme investering gedaan om de problemen in deze woning te verhelpen. We hebben de hele vloer uit de woning gehaald. Via gaten in de muur hebben we foamglass laten aanbrengen. De ruimte onder de vloer is grotendeels gevuld met schelpen. Vervolgens werd een nieuwe vloer geplaatst. Door deze maatregelen kan het vocht niet langer optrekken en is de isolatiewaarde van de vloer flink verhoogd.”

Ingrijpende werkzaamheden

De bewoner vertelt over de werkzaamheden in zijn woning, waarbij de gehele begane grondvloer eruit gehaald moest worden. “De werkzaamheden hebben 6 tot 7 weken geduurd. In die tussentijd heb ik bij mijn ouders in Turkije gelogeerd. Dus ik heb zelf weinig van de overlast meegekregen, maar mijn buren hebben er wel een beetje last van gehad.”

“De afstemming met Vecht en Omstreken en de aannemer verliep over het algemeen goed. De aannemer heeft zijn werk zorgvuldig, schoon en netjes afgerond. De nieuwe vloer bevalt ons prima. De muffige vochtgeur is volledig verdwenen. Het lijkt er zelfs op dat mijn reumaklachten zijn afgenomen. Wij zijn zeer blij met het resultaat.”

Woning zonder vloer

Op de foto een andere woning waar we dezelfde werkzaamheden hebben uitgevoerd. Hierop is duidelijk zichtbaar hoe ingrijpend de werkzaamheden zijn geweest voor de bewoners en voor ons.