Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Nieuwe huurdersorganisatie voor Vecht en Omstreken

Leestijd: 2 min

Wij kijken terug op drie geslaagde bewonersavonden vooruitlopend op het oprichten van een huurdersorganisatie. In Breukelen hebben we met zo’n 75 bewoners gesproken, in Loosdrecht waren er circa 35 bewoners en in Loenen nog eens ruim 25. Wij vonden het erg prettig om met u in gesprek te gaan over wat er leeft in uw wijk, de betaalbaarheid van uw woning, hoe onze dienstverlening beter kan, prettig langer zelfstandig wonen en wat u belangrijk vindt bij het energiezuiniger maken van uw woning.

Oprichten huurdersorganisatie

Ruim 25 huurders hebben zich opgegeven om verder mee te denken over het oprichten van een huurdersorganisatie. Een organisatie die het belang van alle huurders vertegenwoordigt en ons advies geeft. Als wij u serieus nemen, dan denkt u graag mee. Een mooie boodschap, die nemen we ter harte.

Op 16 oktober komen we bij elkaar om verdere stappen te zetten in het oprichten van een huurdersorganisatie. Wilt u dat ook, maar heeft u zich hier nog niet voor opgegeven? Dat kan door een bericht te sturen naar info@vechtenomstreken.nl.

Thema’s

We hebben geïnventariseerd waarover de huurders willen praten in een huurdersorganisatie. Een greep uit de genoemde thema’s:

  • Huurders en Vecht en Omstreken trekken samen op om meer in de gemeente voor elkaar te krijgen (samen sterk). 
  • Nieuwbouw, wensen en mogelijkheden.
  • Duurzaamheid, energiezuinigheid van de woningen.
  • Veiligheid in en om huis.
  • De sociale betrokkenheid bij elkaar.

 

We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de nieuw op te richten huurdersorganisatie.

 

Hier kunt u de presentatie die gegeven werd op de bewonersavonden zien.