Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Let op! Phishing via sms of e-mail uit naam van WoningNet

Leestijd: 2 min

Er worden nog steeds sms of e-mails verzonden door een onbekende partij waarin ten onrechte de naam van WoningNet wordt gebruikt. In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen. 

Volgens het bericht kunt u de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de zender te blokkeren en/of op de zwarte lijst te zetten!

Smishing
WoningNet stuurt geen sms berichten! De onbekende partij die u de sms heeft gestuurd is via de link erop uit om toegang te krijgen tot uw bankrekening.  Dit heet smishing (een samenvoeging van sms en phishing). Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden bijvoorbeeld naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven.

E-mail
Er blijkt ook een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek als de sms om de verlengingskosten te betalen. De mail begint zonder de juiste aanhef, de WoningNet regio wordt niet genoemd, heeft spelfouten in de tekst en een verkeerd factuurnummer. Zo kan de e-mail eruit zien:

Fraudehelpdesk
Heeft u toch op de link in het bericht geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. 

Lees op de website van de Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/) welke stappen u nog meer kunt ondernemen.