Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Huurverlaging, huurbevriezing en onze aanvraag van uw gegevens bij de Belastingdienst

Leestijd: 2 min

Dit jaar is er sprake van een verplichte huurverlaging en een huurbevriezing. Om dit uit te kunnen voeren hebben wij meerdere keren gegevens opgevraagd bij de Belastingdienst. Hierover ontvangt u van de Belastingdienst mogelijk meerdere berichten. We merken dat dit voor verwarring zorgt. Daarom informeren wij u hierover.

Huurverlaging 2021

In 2021 gelden er regels waardoor een deel van de huurders met een laag inkomen en een te hoge huur een huurverlaging krijgt. Om te bepalen welke huurders hiervoor in aanmerking komen, doen wij een uitvraag bij de Belastingdienst naar huishoudinkomen en huishoudensgrootte. Het betreft de inkomensgegevens van het gezamenlijk huishouden over 2019 en de huidige gezinssamenstelling. Omdat er fouten zaten in de software van de Belastingdienst, hebben wij onze uitvraag driemaal ingediend. Lees hier meer over de huurverlaging 2021.

Geen huurverhoging in 2021

Het kabinet besloot om dit jaar de huren te bevriezen voor alle sociale huurwoningen in Nederland. Dat betekent dat wij dit jaar per 1 juli 2021 de huren van onze sociale huurwoningen niet verhogen.

Inkomensafhankelijke huurverhoging

Wij waren al gestart met de voorbereidingen voor de huurverhoging toen duidelijk werd dat dit jaar de huren bevroren worden. De uitvraag bij de Belastingdienst voor de inkomensafhankelijke huurverhoging (inkomens boven € 44.655) hadden wij daarom al gedaan. Als dit op u van toepassing is, krijgt u hierover ook bericht van de Belastingdienst. Omdat de huurverhoging 0% wordt, hebben wij deze gegevens inmiddels vernietigd.

Verwarring

Wij begrijpen dat deze berichten van de Belastingdienst voor verwarring zorgen. Wij hopen dat onze uitleg de situatie duidelijk heeft gemaakt. Heeft u toch nog vragen? Neemt u dan contact op met ons. U kunt mailen naar infovechtenomstrekennl.