Nieuwsbericht

Huurverhoging 2022

Publicatiedatum: 25-04-2022

We zijn ons ervan bewust dat u aan alle kanten te maken krijgt met prijsstijgingen. Helaas is dat voor ons niet anders. Het onderhoud van onze woningen is ook een stuk duurder geworden. We verhogen daarom onze huren, zodat we ook in de toekomst onze woningen kunnen blijven verhuren. Maar we houden de huurverhoging beperkt.

Minimale huurverhoging

We verhogen de huren van alle woningen, garages en parkeerplaatsen met 2,3%. Dit percentage is lager dan de wettelijk vastgestelde maximum huurverhoging van 3,3%. Ook is de huurverhoging lager dan de inflatie over 2021 (2,7%). We hebben de huurverhoging voor 2022 afgestemd met onze huurdersbelangenorganisatie (HBO) en hun advies gevolgd.

We hanteren daarnaast ook een inkomensafhankelijke huurverhoging. Huurders die meer verdienen dan de wettelijk vastgestelde grenzen voor sociale huur, krijgen wel een hogere huurverhoging. Daarbij hanteren we de maximum vastgestelde huurprijzen voor sociale huur (liberalisatiegrens).

Bezwaar maken

U kunt alleen bezwaar maken tegen de huurverhoging als het gaat om een inkomensafhankelijke huurverhoging. Voorwaarden voor bezwaar leest u op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-huren/vraag-en-antwoord/kan-ik-bezwaar-maken-tegen-mijn-huurverhoging

Huurdersportaal

Uw huurverhogingsbrief vindt u terug in het huurdersportaal. Benieuwd hoeveel woningwaarderingspunten uw woning heeft? Of wat de maximaal redelijke huur van uw woning is? Dat kunt u ook vinden in het huurdersportaal. U komt in het huurdersportaal via de blauwe knop bovenaan deze pagina. Als u nog geen inloggegevens heeft, kunt u die eenvoudig zelf aanmaken.

Aedes geeft informatie over de inkomensafhankelijke huurverhoging

Deel deze pagina