Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Hulp voor en door bewoners (Welzijn Stichtse Vecht)

Leestijd: 2 min

Afgelopen week is er een initiatief door inwoners opgezet om hulpvraag en hulpaanbod bij elkaar te brengen. Ondertussen zijn er al meer dan 80 aanmeldingen van inwoners die willen helpen. Welzijn Stichtse Vecht ondersteunt het bewonersinitiatief om hulpvraag en hulpaanbod met elkaar in verbinding te brengen. Kent u mensen die extra hulp nodig hebben? Meld ze dan aan via dit platform. Hulpvragen kunnen gaan om praktische zaken, maar ook een telefoontje om met iemand te kunnen praten.

Hoe werkt het?

  1. Hulpvrager meld zich aan, bij ontvangst van de aanmelding krijgt hulpvrager een e-mail.
  2. Er wordt gekeken naar postcode en vraag, waarna de mensen van het platform een match te maken.
  3. De match wordt, waar mogelijk, binnen 24 uur gemaakt.
  4. Is er een match? Dan sturen we een e-mail met de match naar zowel de hulpvrager als hulpverlener. Zij ontvangen alleen naam en telefoonnummer.
  5. Deze e-mail bevat een unieke code of wachtwoord, waarmee men zich kan identificeren
  6. Hulpvrager en aanbieder nemen contact op met elkaar op. De vraag wordt besproken. Als beiden het eens zijn, is het een match.

Belangrijk om te weten

Het is ontstaan doordat veel inwoners op facebook een oproep deden iets te willen doen. Deze mensen hebben ze een centrale plek gegeven op de website. Het is daarom ook een noodoplossing van inwoners in Stichtse Vecht om buren te kunnen helpen in crisistijd. De mensen die hulp bieden zijn niet gescreend, het gaat op basis van goed vertrouwen.

Als mensen hulp nodig hebben met aanmelding, dan kan dit via het centrale nummer van Welzijn Stichtse Vecht: 0346 29 07 10.
Kijk op www.bewonersstichtsevecht.nl/corona

Hopelijk kunnen we met zijn allen de meest kwetsbare mensen op dit moment hulp bieden.