Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Fusie met Woningstichting Kockengen

Leestijd: 1 min

De woningstichtingen Vecht en Omstreken en Kockengen zijn al jarenlang met elkaar verbonden. De afgelopen anderhalf jaar zijn we samen bezig geweest met het voorbereiden van een fusie per 1 januari 2021. Gedurende dit intensieve traject is tot ons grote verdriet Bert Hilhorst, de voorzitter van het bestuur van Woningstichting Kockengen onlangs overleden. Een groot gemis en een heftige gebeurtenis. Bert had als belangrijke wens om deze fusie te realiseren, zodat de toekomst voor de huurders in Kockengen is gegarandeerd.

Waarom fuseren?

Belangrijkste redenen voor de fusie zijn de kleine schaalomvang van de organisatie van Woningstichting Kockengen en de opgelegde druk door de Woningwet. Die wet geeft voor een kleine corporatie te veel taken op gebied van governance en administratie. Het management van Woningstichting Kockengen besloot daarom te doen wat het beste is voor de continuïteit van de stichting. Bert Hillhorst, de bestuursleden en de raad van toezicht vonden in Vecht en Omstreken een geschikte fusiepartner. Twee kleinere corporaties met oog voor de huurder, betrokkenheid bij de dorpskernen, nuchterheid en een praktische instelling.

We werken toe naar een gezamenlijke organisatie per 1 januari 2021. Deze organisatie gaat verder onder de naam Woningstichting Vecht en Omstreken.