Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Betaalbaar wonen met zonnepanelen

Leestijd: 2 min

Onlangs plaatsten we zonnepanelen op twee woningen aan Westerklip in Loenen aan de Vecht. In 2021 voorzien we minimaal nog eens 55 woningen van zonnepanelen. Waarom zou u als bewoner kiezen voor zonnepanelen op het dak van uw huurwoning?

Samen duurzaam

Woningstichting Vecht en Omstreken investeert in duurzaamheid en energiebesparing door het plaatsen van zonnepanelen. Daarmee kunnen we de woonlasten van onze bewoners beperken. En tegelijk ook hun wooncomfort verbeteren en bijdragen aan een beter milieu. We gaan daarom meer zonnepanelen plaatsen.  

We selecteren woningen waar het plaatsen van zonnepanelen een hoog rendement oplevert. Bewoners mogen zelf kiezen of zij de panelen op hun dak willen laten plaatsen. Via een geringe verhoging van de servicekosten betaalt u mee aan de zonnepanelen. Omdat de opbrengst volledig voor u is, valt de besparing op energielasten hoger uit dan de verhoging van de kosten. Zo investeren we samen in duurzaamheid en betaalbaar wonen.

Westerklip

Op dit moment zijn bewoners van Westerklip aan de beurt. De heer Griffioen heeft onlangs zonnepanelen gekregen: “Ik ben uiteraard geïnteresseerd in deze manier om te besparen op mijn energielasten. Ik hoefde daarvoor niet zelf te investeren in panelen. Maandelijks betaal ik ongeveer € 17 meer aan servicekosten, maar die uitgaven verdien ik terug via de energierekening. Ik vind het boeiend om zelf het rendement van mijn panelen bij te houden. Dat ik daarmee ook nog groen bezig ben, maakt het een mooi plaatje.”

Heeft u ook interesse in zonnepanelen? Wij sturen een aanbiedingsbrief als uw woning in aanmerking komt.