Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Al meer dan 300 gesprekken met de wooncoach

Leestijd: 2 min

Bewoners van 65 jaar en ouder die in een sociale huurwoning wonen, kunnen bij een wooncoach terecht voor een gerichte vraag, meer informatie of een gezellig praatje. Het blijkt een groot succes. In een jaar tijd zijn al meer dan 300 gesprekken gevoerd.

13 wooncoaches
Inmiddels zijn er zo’n 13 wooncoaches actief vanuit 7 woningcorporaties. ‘Vaak weten bewoners niet precies wat de mogelijkheden zijn qua wonen. Daarnaast willen ze hun familie of vrienden liever niet tot last zijn en durven ze daarom niet altijd om hulp te vragen. De wooncoach kan deze zorgen wegnemen door de juiste informatie te verstrekken. Tijdens de gesprekken wordt er besproken hoe mensen graag zouden willen wonen en wat zij hiervoor nodig hebben. Verder geven we antwoord op diverse vragen over woon-, zorg- en welzijnszaken’, vertelt wooncoach Hilde van Deutekom.

Nieuwe website
Op dit moment vinden er vanwege de coronamaatregelen tijdelijk geen huisbezoeken plaats. Maar bewoners kunnen nog steeds (video)bellen met de wooncoach voor al hun vragen. Sinds eind 2020 is er een gloednieuwe website in de lucht. Op www.wooncoach-gev.nl kunnen bewoners terecht voor het online maken van een afspraak met een van de wooncoaches. ‘En zodra de situatie het toelaat, komen we natuurlijk graag weer bij alle bewoners thuis, vult wooncoach Bianca van der Burgt aan.