Vacatures Contact
over ons Nieuws Laatste nieuws

Acht sociale huurwoningen in Hortense Kwartier

Leestijd: 2 min

Wij ondertekenden de koopovereenkomst voor acht nieuwbouwhuurwoningen in de sociale sector in Breukelen. De woningen zijn ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en worden gerealiseerd door Bouwbedrijf Van Schaik Breukelen. We verwachten dat de huurwoningen in de tweede helft van dit jaar worden opgeleverd.

De acht huurwoningen maken onderdeel uit van nieuwbouwplan Hortense Kwartier. Dit plan omvat ook negentien koopwoningen. De huurwoningen komen gemengd in de inbreidingswijk te staan, gemixt in het koopprogramma. “Deze door ons voorgestelde mix was één van de kwaliteiten waarop wij destijds het plan hebben gewonnen”, legt Eric de Leeuw, projectmanager Janssen de Jong Projectontwikkeling, uit. “Ook de hoogwaardige architectuur van de woningen en dat ze energieneutraal worden uitgevoerd, vormden belangrijke criteria bij de gunning van deze mooie opdracht.”

Directeur-bestuurder Mark Drost van Vecht en Omstreken: “We kijken al jarenlang uit naar de mogelijkheid om op deze locatie woningen te verhuren. Daarmee breiden we het aanbod aan sociale huurwoningen in Breukelen uit. De vraag hiernaar is onverminderd groot. Het past bij onze ambitie om samen met andere partijen in de markt te werken aan duurzame en betaalbare woningen voor onze doelgroep.”

Over Hortense Kwartier

Tussen het Domineeslaantje en de Kerkvaart in Breukelen wordt Hortense Kwartier gebouwd. Hier, op loopafstand van het centrum, maken de verouderde schoolgebouwen plaats voor 27 nieuwbouwwoningen. De architect Mulleners + Mulleners heeft zich laten inspireren door het naastgelegen Sluiswachtershuisje en Huis Groenzicht. Alle woningen worden energieneutraal (label A).

Kijk voor meer informatie op www.hortensekwartier.nl.