Huur opzeggen

Hieronder leest u stap voor stap hoe u de huur van uw woning kunt opzeggen. De huur van uw parkeerplaats of garage kunt u op dezelfde wijze opzeggen.

 • 1

  Minimaal één maand van tevoren

 • 2

  Voorinspectie

  Onze aannemer bekijkt tijdens de voorinspectie of de woning in goede staat is en of er wijzigingen zijn aangebracht. U maakt met de verhuurconsulent afspraken over hoe de woning opgeleverd wordt. Gemaakte afspraken worden meteen digitaal vastgelegd en gedeeld.

 • 3

  Nieuwe bewoners en overname

  Misschien wilt u onderdelen in de woning ter overname aanbieden aan de nieuwe bewoners. Dat kan alleen met onze toestemming en wanneer de nieuwe bewoners bekend zijn vóór de eindinspectie. Bij een huuropzegging ontvangt u een formulier waarop u afspraken over de overname kunt vastleggen.

 • 4

  Eindinspectie en sleutels inleveren

  De eindinspectie is op de laatste dag van de huur. We controleren dan samen met u of de woning volgens afspraak is opgeleverd en u levert de sleutels in. Een week voor de afgesproken datum voor de eindinspectie kunt u deze datum niet meer wijzigen.

 • 5

  Eindafrekening

  U ontvangt van ons een eindafrekening. Openstaande bedragen worden altijd met de eindafrekening verrekend. Denk aan eventueel afgesproken vergoedingen voor door u aangebrachte veranderingen in de woning. En ook aan de verrekening van kosten als de woning niet volgens afspraak is opgeleverd. 

  Let op: betaalt u servicekosten en ontving u daarvan jaarlijks een afrekening? Dan ontvangt u de definitieve afrekening daarvan nog op hetzelfde moment als u normaal uw jaarlijkse afrekening zou krijgen.

Direct regelen

Deel deze pagina